Αντιγηραντική Οδοντιατρική

Τα δόντια μπορούν να πουν την ηλικία σας; Με το πέρας της ηλικίας το πρόσωπο υφίσταται μια φυσική χαλάρωση καθώς και πτώση, τα χείλη χάνουν την ελαστικότητά τους και συνήθως γίνονται λεπτά, με ρυτίδες και αυτό έχει ως αποτέλεσμα το πρόσωπο να δείχνει την ηλικία του! Ακόμα και στα δόντια σημειώνονται ορατές διαφορές. Το αρχικό μήκος ελαττώνεται, σημειώνεται απώλεια διαφάνειας, ρωγμές και μικροσπασίματα στην αδαμαντίνη, χάνουν τη λευκότητά τους, διαβρώνονται, μικραίνουν.

Ακόμα και το οστούν μπορεί να μειωθεί από μια ενδεχόμενη περιοδοντίτιδα. Αποτέλεσμα των άνω είναι η μείωση του ύψους του στόματος. Με το λίφτινγκ δοντιών μπορείτε να αφαιρέσετε πολλά χρόνια από την εμφάνισή σας, διευρύνοντας το χαμόγελο και κάνοντας τα δόντια –και τα χείλη- να δείχνουν πιο “χαρούμενα” χωρίς νυστέρι.

Ένα "οδοντικό λίφτινγκ" μπορεί εξαλείψει –σε ορισμένες περιπτώσεις- την ανάγκη του πλαστικού χειρουργού. Αυτό γίνεται γιατί με το οδοντικό λίφτινγκ μειώνονται οι ρυτίδες της ρινοχειλικής αύλακας, του άνω χείλους, της γωνίας του στόματος και τα χείλη στέκονται στη σωστή τους θέση έτσι φαίνονται πιο σαρκώδη και νεανικά. Τα δόντια επανέρχονται στο φυσικό τους όγκο, γίνονται πιο λευκά και όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα την επαναφορά της αρμονίας του προσώπου.

Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό, ένα νέο, όμορφο νεανικό χαμόγελο για τον ασθενή.

Ψάχνοντας Ένα Νέο Χαμόγελο

Ένα όμορφο χαμόγελο εκτός ότι ενισχύει την αυτοπεποίθηση μας οδηγώντας μας στην επιτυχία, είναι ένδειξη υγείας και μιας γενικότερα καλής υγιεινής. Στα δόντια –και στα μάτια- γίνεται η βασική εστίαση όταν μιλάμε με κάποιον.

Οι ατέλειες στα δόντια μας είναι κληρονομικές ή επίκτητες . Κληρονομικές , είναι η διάταξη των δοντιών, το χρώμα και η ποιότητα αδαμαντίνης. Ενώ επίκτητες είναι οι ατέλειες που αποκτούν τα δόντια με το πέρασμα του χρόνου.

Είστε δυσαρεστημένοι με το χαμόγελό σας ή θέλετε να αλλάξετε το χαμόγελό σας για να βελτιώσετε τα δόντια, τα ούλα ή τα χείλη σας και να δώσετε μια πιο ελκυστική εμφάνιση στο χαμόγελό σας; Η αισθητική οδοντιατρική μπορεί να διορθώσει «ατέλειες» όπως :

- το χρώμα των δοντιών σας (πχ. τα απονευρωμένα δόντια όπου η λεύκανση έχει μερικό αποτέλεσμα ή κιτρινισμένα από το χρόνο δόντια)

-δόντια με πολλά και εκτεταμένα σφραγίσματα

-αραιά δόντια (κλείνονται το κενό/ά)

-μικρά ή σπασμένα δόντια

-δόντια με αποτριβές

-στραβά δόντια

-νεογιλά (παιδικά) δόντια τα οποία είναι μικρότερα και με διαφορετικό σχήμα από τα μόνιμα.

Πώς όμως μπορούμε να αποκτήσουμε ένα όμορφο χαμόγελο;

Παρακάτω έχουμε τα βήματα που θα σας οδηγήσουν σε αυτό.

Οι συνήθεις επεμβάσεις είναι αρχικά η θεραπεία της περιοδοντίτιδας με τη χρήση για να σταματήσει η απώλεια οστού και κατ’ επέκταση απώλεια στήριξης του προσώπου. Ακολουθούν οι επαναλήψεις προβληματικών ενδοδοντικών θεραπειών « απονευρώσεων», οι οποίες, πολύ συχνά, συνοδεύονται από κύστες και οδηγούν σε απώλεια οστού των γνάθων. Στη συνέχεια, περνάμε στη φάση της επανορθωτικής οδοντιατρικής, όπου αλλάζονται όλες οι παλιές και τοξικές εμφράξεις αμαλγάματος με σύγχρονα υλικά όπως τα ένθετα ή επένθετα πορσελάνης, βάση πάντα της προκαθορισμένης νέας σύγκλεισης. Ταυτόχρονα διορθώνονται οι αποτριβές των δοντιών « κοντά δόντια» αυξάνοντας το μήκος τους και αλλάζονται οι παλιές « θήκες» με νέας γενιάς υλικά, όπως οι ολοκεραμικές στεφάνες ή ζιρκονίου πορσελάνης. Τέλος, συμπληρώνονται οι ελλείψεις των χαμένων δοντιών με επώνυμα εμφυτεύματα, ή γέφυρες όπου χρειάζεται. Πολλές φορές είναι απαραίτητη η εφαρμογή ουλοπλαστικής για τον επανασχεδιασμό του περιγράμματος των ούλων σε περιπτώσεις απώλειας του ύψους τους λόγω περιοδοντικής νόσου ή ύπαρξης ουλικού χαμόγελου (έκθεση μεγάλου τμήματος αυτών όταν χαμογελάμε).

Το νέο χαμόγελο σχεδιάζεται έτσι ώστε να επαναφέρει την κάθετη διάσταση του προσώπου, να βελτιώσει τη σύγκλειση των γνάθων και να « φρεσκάρει» το πρόσωπο χαρίζοντάς του τη στήριξη η οποία έχει χαθεί.

Δημοσκόπηση

Πότε θα νιώθατε άνετα και ήρεμα στο οδοντιατρείο

Στοιχεία Επικοινωνίας

Επικοινωνήστε Μαζί μας .

Διεύθυνση

ΙΩΑΝΝΗΣ θ. ΤΣΑΟΥΣΗΣ,
Βουρνάζου 6 και Τσόχα,
Αμπελόκηποι, Αθήνα,
+302106453352,
+306972053252
  

Connect With Us