Όψεις πορσελάνης

Οι όψεις πορσελάνης είναι μια υψηλού επιπέδου τεχνική που μπορεί να αλλάξει ριζικά το χαμόγελο, καθώς παρεμβαίνει τόσο στο χρώμα όσο και στο μέγεθος, το σχήμα και τη διάταξη των μπροστινών δοντιών. Εάν επιθυμείτε ένα ελκυστικό και όμορφο χαμόγελο και θέλετε να δείχνετε νεότεροι, οι όψεις πορσελάνης είναι οι καταλληλότερες.

Πρόκειται για φλοίδες πορσελάνης πάχους συνήθως μικρότερου του 0.75χιλ, που κατασκευάζονται στο εργαστήριο και κολλιούνται στην εξωτερική επιφάνεια των δοντιών.

opseis_-porselanis.ponodontos.gropseis-porselanis.ponodontos.gr2

Το αποτέλεσμα που προκύπτει είναι απολύτως φυσικό καθώς λόγω της διαφάνειας της, η πορσελάνη παίρνει χρώμα και από το φυσικό δόντι, με το οποίο ουσιαστικά γίνεται «ένα».

Η φθορά που υφίστανται τα δόντια προκειμένου να δεχτούν τις όψεις είναι πολύ μικρή. Ωστόσο, υπάρχει και ένα είδος όψεων, οι lumineers, που είναι λεπτότερες από τις συμβατικές και μπορούν σε κάποιες περιπτώσεις να τοποθετηθούν χωρίς να τροχίσουμε καθόλου τα φυσικά δόντια. Κατασκευάζονται στην Αμερική από εξειδικευμένο εργαστήριο και κολλιούνται πάνω από τα φυσικά δόντια.

Σε ποιες περιπτώσεις τοποθετούνται?

Οι ενδείξεις για την τοποθέτησή τους είναι οι ίδιες με αυτές των κλασσικών όψεων, δηλαδή όταν θέλουμε να παρέμβουμε στο χρώμα, το σχήμα και την διάταξη των φυσικών δοντιών.

Σε τι διαφέρουν από τις συμβατικές όψεις?

Τα lumineers κατασκευάζονται από εξειδικευμένο εργαστήριο στην Αμερική, κατά παραγγελία για κάθε ασθενή, φυσικά. Η βασική διαφορά τους σε σχέση με τις συμβατικές όψεις είναι ότι είναι κατά τουλάχιστον 50% λεπτότερες. Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα στις περισσότερες περιπτώσεις να τις τοποθετήσουμε πάνω από τα φυσικά δόντια χωρίς να τα τροχίσουμε καθόλου. Αυτό σημαίνει ότι αποτελεί αναστρέψιμη τεχνική, δηλαδή εάν κάποτε τις αφαιρέσουμε από το στόμα, τα δόντια επανέρχονται στην αρχική τους κατάσταση. Αντιθέτως, οι κλασσικές όψεις είναι μη αναστρέψιμες, αν και η φθορά που υφίστανται τα δόντια είναι πραγματικά ελάχιστη.

Τα lumineers πλεονεκτούν αισθητικά σε σχέση με τις συμβατικές όψεις?

Όχι. Τόσο τα Lumineers όσο και οι κλασσικές όψεις, καθώς και οι ολοκεραμικές στεφάνες είναι αποκαταστάσεις πολύ υψηλής αισθητικής και δίνουν ένα εξαιρετικά φυσικό αποτέλεσμα. Τούτο οφείλεται κυρίως στην αυξημένη διαφάνεια που διαθέτουν, που έχει σαν αποτέλεσμα μέσα από τις εργασίες αυτές να φαίνεται και το φυσικό δόντι.

Ποια τα μειονεκτήματα των lumineers?

Το βασικό μειονέκτημα των lumineers είναι το αυξημένο κόστος, περίπου κατά 40% σε σχέση με τις συμβατικές όψεις καθώς και ο απαιτούμενος χρόνος αναμονής (περίπου 1 μήνας) καθώς, όπως είπαμε, κατασκευάζονται στην Αμερική.

Πως μπορώ να ξέρω αν οι όψεις πορσελάνης θα αποδώσουν ικανοποιητικό αισθητικό αποτέλεσμα;

Στην πρώτη σας συνάντηση γίνεται λήψη ενός αρχικού αποτυπώματος από το οποίο κατασκευάζεται το ομοίωμα του στόματος σας. Πάνω σε αυτό γίνονται με κερί όλες οι τροποποιήσεις που χρειάζονται ώστε να αποδοθεί το επιθυμητό αισθητικό αποτέλεσμα. Το διαγνωστικό αυτό κέρωμα σας παρουσιάζεται σε επόμενη συνάντηση για να συζητηθούν οι αλλαγές που ο γιατρός προτείνει και να αποφασιστούν από κοινού τυχόν τροποποιήσεις. Με την βοήθεια του κερώματος αποφασίζεται και ο ακριβής αριθμός των όψεων πορσελάνης και ορίζεται το τελικό σχέδιο θεραπείας. Μέσω αυτής της διαδικασίας οι ασθενείς διαμορφώνουν μια πολύ καλή εικόνα του τελικού αποτελέσματος πριν ακόμη γίνει οποιαδήποτε παρέμβαση στο στόμα τους.

Τι περιλαμβάνει η διαδικασία κατασκευής τους;

Αφού τα δόντια τροχιστούν ελαφρά ο γιατρός παίρνει το προ-τελικό αποτύπωμα των δοντιών βάση της τελικής μορφής του εκμαγείου μελέτης που έχουμε καταλήξει και με ένα ρητινώδες προσωρινό υλικό κοντά στον τόνο του χρώματός σας. Πάνω σε αυτές σε συνεργασία μαζί σας γίνονται οι απαραίτητες παρατηρήσεις – προσαρμογές ,μεταβολές στο σχήμα ή το μέγεθος των δοντιών λαμβάνοντας υπόψη την υποκειμενική σας άποψη περί αισθητικής.

Στο επόμενο ραντεβού παίρνουμε το τελικό αποτύπωμα των δοντιών όπως και των προσωρινών όψεων στην τελική τους μορφή που έχει συμφωνηθεί μαζί σας από τα οποία κατασκευάζονται δυο γύψινα ομοιώματα του στόματος. Αυτά μεταφέρονται στο εργαστήριο όπου αρχίζει η κατασκευή της εργασίας με οδηγό τα όσα αποφασίστηκαν στην αρχική συνάντηση με τον γιατρό σας. Σε επόμενο ραντεβού οι όψεις δοκιμάζονται στο στόμα για να γίνει εκτίμηση του χρώματος, του σχήματος και του μεγέθους των δοντιών. Εφόσον έχουν την έγκριση ασθενούς και γιατρού κολλιούνται στο στόμα με ειδική ρητινώδη κονία συγκόλλησης.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της τεχνικής; Υπάρχουν μειονεκτήματα;

Οι όψεις πορσελάνης είναι η πιο συντηρητικός τύπος προσθετικής εργασίας που εξασφαλίζει υψηλή αισθητική απόδοση και μεγάλη διάρκεια ζωής. Απαιτούν όμως ελαφρύ τρόχισμα των δοντιών, έχουν υψηλές τεχνικές απαιτήσεις και το κόστος τους είναι σχετικά υψηλό. Η τεχνική δεν είναι κατάλληλη για όλες τις περιπτώσεις.

Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις;

Οι εναλλακτικές θεραπευτικές λύσεις είναι η λεύκανση των δοντιών όταν η αιτία του προβλήματος είναι η δυσχρωμία, οι όψεις σύνθετης ρητίνης όταν οι παρεμβάσεις είναι μικρές και οι στεφάνες ολικής κάλυψης όταν τα δόντια φέρουν μεγάλες αποκαταστάσεις

Δημοσκόπηση

Πότε θα νιώθατε άνετα και ήρεμα στο οδοντιατρείο

Στοιχεία Επικοινωνίας

Επικοινωνήστε Μαζί μας .

Διεύθυνση

ΙΩΑΝΝΗΣ θ. ΤΣΑΟΥΣΗΣ,
Βουρνάζου 6 και Τσόχα,
Αμπελόκηποι, Αθήνα,
+302106453352,
+306972053252
  

Connect With Us