Σχεδιασμός χαμόγελου

Ο σχεδιασμός του χαμόγελού σας είναι το πιο σημαντικό μέρος της αναμόρφωσης των δοντιών σας. Ο σχεδιασμός του χαμόγελου λαμβάνει υπόψη το σύνολο της εικόνας του προσώπου, όπου τα χείλη και τα ούλα ,όπως και το σχήμα του προσώπου , λειτουργούν ως το πλαίσιο για την αισθητική ενίσχυση των δοντιών.

Όπως ακριβώς διαφορετικές κορνίζες πλαισιώνουν τους πίνακες ζωγραφικής, έτσι και ο σχεδιασμός του χαμόγελου γίνεται εξατομικευμένα. Όπως υπάρχει ποικιλομορφία στα χαρακτηριστικά του προσώπου έτσι και τα δόντια μας διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Απαραίτητος είναι ο χρόνος και η διάθεση για το πιο σημαντικό, να ακούσουμε τις επιθυμίες σας σχετικά με ο,τι σας αρέσει ή δεν σας αρέσει σε σχέση με το χαμόγελο σας.

Νιώστε ελεύθεροι να μας δείξετε φωτογραφίες ορισμένων χαμόγελων που σας αρέσουν. Όσο περισσότερες πληροφορίες δίνονται στον τεχνίτη, τόσο περισσότερο μπορεί να δημιουργηθεί το χαμόγελο αυτό που θα ανταποκρίνεται ή και θα υπερβαίνει τις προσδοκίες σας.

Σχεδιασμός για όψεις πορσελάνης ή ρητίνης ,όταν μεσολαβεί το εργαστήριο

Το χαμόγελό σας σχεδιάζεται με την καταγραφή της αρχικής εικόνας του στόματος με αποτυπώματα και με τη λήψη ψηφιακών φωτογραφιών. Στέλνουμε τα αποτυπώματα στον οδοντοτεχνικό εργαστήριο και σε συνεργασία κατασκευάζεται το διαγνωστικό κέρωμα (είναι μία προσομοίωση -από κερί- του τελικού αποτελέσματος που μπορεί να χρησιμεύσει και ως πρότυπο για την προσωρινή αποκατάσταση).

Έπειτα καταγράφουμε με ένα αποτύπωμα το κέρωμα και το εφαρμόζουμε (βάζοντας ένα λεπτό ακρυλικό) στα δόντια. Με αυτόν τον τρόπο έχουμε τη δυνατότητα να “βλέπουμε” το αποτέλεσμα -με κάποια φαντασία, και να ελέγξουμε τη λειτουργικότητα τους όπως και την αισθητική τους.

Σχεδιασμός όταν δεν μεσολαβεί το εργαστήριο αναδιαμόρφωση του σμάλτου και όψεις ρητίνης

Είναι η ανάπλαση και η διαμόρφωση του περιγράμματος του σμάλτου των δοντιών, όπου αφαιρούνται τα αιχμηρά άκρα και τα άνισα χαρακτηριστικά των δοντιών, δίνοντας την ψευδαίσθηση ότι τα δόντια είναι ίσια. Αυτή η αναδιαμόρφωση του δοντιού βελτιώνει τη συνολική εμφάνιση ενός χαμόγελου καλύπτοντας ατέλειες που τραβάνε την προσοχή όπως μακρύτερα δόντια, δόντια που καλύπτουν άλλα δόντια, δόντια με μεγάλη στροφή ή κλίση κλπ.

Είναι μία συντηρητική διαδικασία, η οποία συνδυάζεται πολύ συχνά με όψη ρητίνης, δεν απαιτεί αναισθησία τις περισσότερες φορές, και είναι σχετικά γρήγορη και ανώδυνη.

Είναι όμως η αναδιαμόρφωση του σμάλτου επιβλαβής για τα δόντια;

Η αναδιαμόρφωση του σμάλτου είναι μια πολύ συντηρητική και απλή αισθητική επέμβαση, στην οποία όμως τροχίζεται ένα μέρος του σμάλτου των δοντιών το οποίο δεν αντικαθίσταται. Μένοντας όμως στην περιοχή της αδαμαντίνης δεν υπάρχει πρόβλημα ευαισθησίας ή πιο γρήγορου τερηδονισμού.

Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι θα έχουν ελάχιστη έως καθόλου ευαισθησία, υπάρχουν κάποιοι που τα δόντια τους είναι υπερευαίσθητα λόγω φθοράς ή λόγω του ότι τα νεύρα των δοντιών είναι κοντά στην επιφάνεια. Τέτοιες περιπτώσεις αξιολογούνται από τον οδοντίατρο με την κλινική και ακτινολογική εξέταση.

Τροχίζοντας το εξωτερικό στρώμα του σμάλτου το επόμενο στρώμα σμάλτου βγαίνει στην επιφάνεια και από τη στιγμή που βάλλεται από το περιβάλλον του στόματος θα λειτουργήσει ως το νέο εξωτερικό στρώμα. Επίσης μόλις γυαλιστεί και γίνει τοπική φθορίωση το δόντι θα έχει ακόμα λιγότερη πιθανότητα να αναπτύξει ευαισθησία ή τερηδόνα.

Ενώ πολλοί άνθρωποι μπορούν να είναι σε θέση να επωφεληθούν από την αναδιαμόρφωση του σμάλτου, η προσεκτική επιλογή περίπτωσης είναι αναγκαία για να καθοριστεί εάν η διαδικασία αυτή είναι η σωστή για τον ασθενή. Τις περισσότερες φορές η αναδιαμόρφωση του σμάλτου ενδείκνυται σε ασθενείς που θέλουν να στρογγυλοποιήσουν μυτερά άκρα (συνήθως γίνεται στους κυνόδοντες), ή να μικρύνουν τα δόντια που είναι πιο μακριά από τα άλλα. Επίσης πολύ συχνά ελαττώνουμε τη γωνία ενός δοντιού που καλύπτει κάποιο άλλο (όπου υπάρχει συσσώρευση δοντιών) ή σε δόντια που έχουν μία μεγάλη περιστροφή.

Η επιλεκτική αναδιαμόρφωση του σμάλτου μπορεί να συμβάλει στη δημιουργία ενός χαμόγελου πιο νεανικού και αρμονικού. Παρ’ όλα αυτά δεν είναι όλοι υποψήφιοι. Τα άτομα με υπάρχουσες αποκαταστάσεις ή με υπερευαισθησία στα δόντια λόγο εκτεταμένων αποτριβών που έχουν σχέση με το έντονο βούρτσισμα ,προβλήματα με το στομάχι (παλινδρόμηση), συγκλησιακές δυσλειτουργίες και βρουξισμό μπορεί να μην είναι καλοί υποψήφιοι για αυτήν την θεραπεία.

Επιπλέον, εάν θα υποβληθείτε σε θεραπεία ορθοδοντικής, η αναδιαμόρφωση του σμάλτου προτείνεται μετά τη θεραπεία ώστε να έχουμε την τελική εικόνα των δοντιών.

Η αναδιαμόρφωση του σμάλτου, όταν συνδυάζεται με τη λεύκανση και το bonding (όψεις ρητίνης), μπορεί να είναι ο ταχύτερος, ο λιγότερο επεμβατικός και ο λιγότερο δαπανηρός τρόπος για να έχουμε ένα smile makeover.

Δημοσκόπηση

Πότε θα νιώθατε άνετα και ήρεμα στο οδοντιατρείο

Στοιχεία Επικοινωνίας

Επικοινωνήστε Μαζί μας .

Διεύθυνση

ΙΩΑΝΝΗΣ θ. ΤΣΑΟΥΣΗΣ,
Βουρνάζου 6 και Τσόχα,
Αμπελόκηποι, Αθήνα,
+302106453352,
+306972053252
  

Connect With Us